Nasır genellikle el ve ayaklarda görülen deri kalınlaşması ile oluşan bir cilt hastalığıdır.
Nasır Nedenleri
Avuç içinde oluşma nedenlerinden bazıları çekiç, kazma veya raket gibi aletler kullanılmasıdır. Ayakta görülme nedenleri ise sıkı ve uygun olmayan ölçülerde ayakkabılar giyilmesi veya çıplak ayakla dolaşmaktır. Sürtünme ve basınç esas sebebidir. Basınç sürekli tekrarlarsa cilt su toplayarak kendini savunur. Bu nedenle derinin yüzey hücreleri artar ve deriyi kalınlaştırır.
Kategori : Cilt Hastalıkları
Hastalığın sebebi tam olarak bilinememekle beraber genetik olduğu ve hatta diş dolgularında kullanılan civanın bile bu hastalıkla ilişkisi olduğu düşünülmektedir.
Alzheimer Belirtileri Nelerdir ?
İlerleyen yaşla birlikte görülür. Nadirende olsa 65 yaşdan daha önce belirtilerine rastalanabilir. Bildiği bazı şeyleri hatırlamama, yeni bilgileri algılayamama, konuşma bozukluğu, içine kapanma ve şaşkınlık belirtileri arasındadır.
Daha ilerki yaşlarda ve hastalık ilerledikçe düşünme, okuma gibi yeteneklerde kaybolmaya başlar. Beyindeki nöron denilen hücrelerin ölmesi sonucu meydana gelir. Hastalığın son noktası yatağa bağlı kalmak, idrar ve dışkılamayı kontrol edememektir.
Kategori : Hastalıklar
Parkinson genellikle orta yaşlarda ( 40-70 arası ) görülen bir hastalık olmasına rağmen çok nadirde olsa 30-40 yaşları arasındada görülebilir.
Parkinson Hastalığı Belirtileri
Beynin alt kısımlarındaki bozukluklardan kaynaklanır ve doğrudan sinir sistemini etkiler. Hastalık ilk olarak titreme ile başlar ancak her titreme parkinson değildir. Titreme durumu eller ve bacaklarda görülür. Zamanla kaslarda katılaşma, yutma zorluğu, bel kemiğinde öne doğru eğilme, hantallaşma, sendeleyerek yürüme gibi belirtiler görülür. Hasta saatlerce yerinden kalkmayı istemez ve oturur. Gözleri yukarıya doğru kayar. Yüz mimikleri tamamen kaybolur ve bu durumlar hastayı oldukça rahatsız eder.
Kategori : Ruh ve Sinir Hastalıkları
Hindiba çayı karaciğer hastaları ve özellikle romatizmalılar için bolca kullanabilecekleri doğal bir şifalı çaydır. Bağırsakları yumuşatır. Böbrek ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelir. İştah açıcı etkisi olduğu bilinmektedir.
Kaynamış klorsuz suya kişi başına 1-2 tatlı kaşığı olmak üzere doğranmış hindiba koyulup bir süre kaynatılır ve demlenmeye bırakılır. 4-6 hafta boyunca sabah akşam 1 kez içilirse faydası görülür.
Kategori : Şifalı Çaylar
Gözlerimizde çok sık rastlanan arpacık rahatsızlığı göz kapağının içinde veya dışında olmak üzere ikiye ayrılır. Göz kapağının dışında oluşan arpacık kirpiklere bağlı yağ bezleri ve gözün yüzeyini koruyan yağ salgı kanallarının tıkanıp içerde bakteri oluşması durumuna denir. Göz kapağının içinde oluşan ise kirpiklere bağlı olmayan ve göz kapağı içerisinde bulunan birçok yağ bezinin tıkanması enfeksiyonudur.
Vücudun dirençsiz oluşu, kuru cilt ve egzemaya yatkın ciltlerde daha çok görülen arpacık göz kaşıntısı, batma ve hafif ağrı ile kendini hissettirir. Daha sonra şişerek kabarcık oluşturur. Dıştaki arpacık daha kolay teşhis edilir ancak içteki arpacık ancak göz kapağı ters çevrilerek görülebilir. Göz kapağı içinde oluşan arpacık daha ağrılıdır.
Kategori : Göz Hastalıkları
Sağlık Videoları
Ahmet Maranki
Suna Dumankaya
Son Yorumlar